Beursvloer Schager Uitdaging

donderdag 28 oktober - 16:00 uur in Alpha Schagen
Aanmelden: info@schageruitdaging.nl

Beursvloer Schager Uitdaging 

De Maatschappelijke Beursvloer

De enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen

Nog twee weken en dan is het zover… Heb jij je al aangemeld?

donderdag 28 oktober
16:00 tot 18:00 uur
Alpha te Schagen
Aanmelden: info@schageruitdaging.nl
Toegang is gratis. Aanmelden is gezien de omstandigheden verplicht.

Op de beursvloer worden vragen van stichtingen en verenigingen samengebracht met aanbod van het lokale bedrijfsleven. In ruil voor een realistische tegenprestatie helpen ondernemers Maatschappelijke Organisaties met gesloten beurs.

Deelname is gratis.

De Beursvloer verbindt mensen en wensen met elkaar.
Je ontmoet mensen die een oplossing of een kans bieden. Deelnemers zijn bedrijven, overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties (verenigingen, clubs, stichtingen, scholen en buurtinitiatieven). Al deze partijen hebben elkaar iets te bieden en de beursvloer maakt het mogelijk dat zij elkaar vinden. Tijdens een beursvloer ontstaan (duurzame) ontmoetingen en verbindingen die normaliter niet zo snel tot stand zouden.

Hoe werkt het?

Tijdens de beursvloer onderhandelen vragers en aanbieders
met elkaar over materialen, diensten, kennis en kunde. De deelnemers worden hierbij ondersteund door zogenaamde hoekmannen. Zij helpen de verbinding te maken tussen vraag en aanbod en zorgen ervoor dat je de juiste mensen ontmoet.

Match!

Er is sprake van een ‘match’ wanneer twee partijen elkaar gevonden hebben,
dat wil zeggen wanneer vraag en aanbod elkaar gevonden hebben. Er wordt gehandeld met gesloten beurzen; dus géén geld. Tegenover ieder aanbod staat een tegenprestatie. Wat die tegenprestatie is, bepalen beide partijen zelf. De gemaakte afspraken worden ingevuld op een ‘matchformulier’ zodat afspraken voor beide partijen duidelijk zijn en elke match wordt ‘verzilverd’ door de notaris.

Beproefd concept

Inmiddels vinden er jaarlijks, verspreid over het land, zo’n 75 beursvloeren plaats.
Hieruit ontstaan enkele tienduizenden ‘matches’. Zou je deze matches omrekenen naar geld dan bereik je met al deze beursvloeren een maatschappelijk rendement van enkele miljoenen euro’s per jaar! Lees er alles over op de landelijke website van de Beursvloer.

De Beursvloer biedt kansen voor iedereen!
Of je nu Maatschappelijk Verbonden Ondernemer (MVO) bent, lid van een vereniging of bestuurder van een stichting of een andere non-profit organisatie.

Grijp deze kans en meld jouw vraag of je aanbod direct aan via het online formulier!

Een greep uit de ingediende hulpvragen en aanwezige maatschappelijke organisaties 

Cultuurkerkje Oudesluis is opzoek naar een laptop. Als tegenprestatie biedt het kerkje toegangskaarten voor een voorstelling of gebruik van het gebouw.

Roeivereniging De Kop is opzoek naar een partij die kan helpen bij het leggen van stelconplaten. De stelconplaten hebben zij zelf al geregeld. Ook is de vereniging opzoek naar iemand die advies kan geven over het effectiever gebruiken van Facebook bij
ledenwerving en public relations. Als tegenprestatie biedt de vereniging een teamuitje op de roeivereniging voor max 9 personen, bestaand uit instructie en onder begeleiding zelf roeien in de Schager haven met vooraf  en achteraf koffie en lekkers.

Stichting Kunstroute Zijpe is opzoek naar een partij die folderkastjes zou kunnen maken en naar hulp tijdens het opbouwen en plaatsen van kunstwerken. Als tegenprestatie biedt de stichting aandacht in pr uitingen en/of een speciale rondleiding tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.

Schager Rugbyclub Rush is opzoek naar beregening van het (gras)sportveld in de zomer of een (nog goed werkende) beregeningsinstallatie zodat ze het zelf kunnen regelen. Als tegenprestatie kunnen zij rugby clinics verzorgen voor bedrijven die met hun personeel aan
teambuilding willen doen.

KopGroep Bibliotheken vraagt een printer en een laptop ten behoeve van IDO. In de bibliotheek van Tuitjenhorn gaan ze samen met Wonen Plus Welzijn een Informatiepunt Digitale
Overheid (IDO) starten. Als tegenprestatie bieden zij een presentatie voor bedrijven over
laaggeletterdheid, het Taalhuis en het IDO.

Skager AC Esdege-Reigersdaal is opzoek naar uiteenlopende zaken, waaronder bloembollen en of stekjes, inpakmateriaal, vervoer/huur van een busje, laarzen/werkschoenen en een laptop of i-pad. Ook is er behoefte aan bepaald meubilair, zoals stoelen en tafels, een buiten schommel, iets voor in de snoozel ruimte, een buitenbank, bureaustoel en lockerkastjes. Als tegenprestatie
bieden zij diverse zaken, zoals een appeltaart en/of aardbeivierkantjes of enkelzijdige a4 full collor printjes.

Gehandicapten Platform Schagen is o.a. opzoek naar een partij die het jaarlijks onderhoud van de strandrolstoelen zou kunnen uitvoeren en naar een locatie voor opslag in de winterperiode. Ook zoeken zij een geschikte verzekering. Als tegenprestatie wil het platform het ganzenbordspel spelen.

Wereld Dansfestival heeft behoefte aan iemand die hen helpt met de sociale media. Niet alleen
maar informeren, maar ook het daadwerkelijke uitvoeren. Ook zijn zij opzoek naar een fotograaf die foto’s wil maken tijdens hun evenement. Als tegenprestatie stellen zij VIP-Tickets beschikbaar tijdens de voorstelling.

Een startend inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker, gevestigd naast een zorgboerderij in Burgerbrug, is opzoek naar vele spullen, waaronder meubels, keukenspullen, aankleding enz.. Als tegenprestatie bieden zij een rondleiding en/of kan er gebruik gemaakt worden van de nieuwe ruimte.

Hospice Schagen heeft uiteenlopende wensen. Zo is er behoefte aan een spreekgestoelte t.b.v. diensten en een houten hoekbank opmaat voor buiten zodat er buiten kleine besprekingen gehouden kunnen worden. Aan de oostkant is de wens om het straatwerk 1 meter breder te maken en tevens een natuurlijke afscheiding te maken, die de wildgroei afschermt. Ook zou Hospice Schagen graag hulp willen bij het toegankelijker maken voor activiteiten, van de grote grindbak achter de parkeerplaats. Dat willen zeggen grind tijdelijk verwijderen, grindmat
plaatsen, daarna grind terug en het overtollige grind afvoeren. Als tegenprestatie biedt Hospice Schagen media aandacht.

Schagen United heeft uiteenlopende vragen en biedt als tegenprestatie giga aandacht via de social media en/of een clinic van de trainers.

Scoutinggroep Aquarius Dirkshorn is opzoek naar de inzet van mensen en materieel
voor het nieuwe clubhuis.

Toneelgroep D@gh@p is opzoek naar een opslagruimte van ongeveer 3 bij 3 meter, voor het decor en rekwisieten.

Humanitas opzoek naar een dienkar/ trolley waarmee koffie, thee en kopjes etc. vervoerd
kan worden.      

Jongerenvereniging De Keet is opzoek naar partijen die kunnen helpen om het pand
een make-over te geven. 

Scouting Ridder Magnus in Schagen zoekt 10 knappe gestoffeerde kantine- of bureaustoelen met 4 poten ter vervanging van de oude.  

Een greep uit het ingediende aanbod en de aanwezige bedrijven

CT vanaf Morgen biedt twee laptops, twee desktops en een beamer.
Omnyacc Schagen biedt een scan aan van de financiële administratie en arbeids-juridisch en fiscaal advies.
Jolanda Jacobs Fotografie biedt aan dat zij foto’s wil maken bij verenigingen of stichtingen met een specifieke vraag of die een speciale gebeurtenis hebben en dit graag mooi in beeld willen hebben.
AB Vakwerk biedt twee koelkasten aan.
Lootsma Human Resources kan advies geven en vragen beantwoorden over personeel.
Noordkop Centraal biedt verenigingen en stichtingen ruimte om bekendheid te geven aan hun activiteiten.

De eerste matches zijn gemaakt!

Ook voor de organisatie van de Beursvloer zijn wij afhankelijk van matches. De Schager Uitdaging is deze partijen zeer dankbaar. Heb jij nog tips, wil jij ook iets bijdragen of helpen bij de organisatie? Neem dan contact met ons op via info@schageruitdaging.nl.
In verband met het grote succes van de vorige Beursvloer heeft Nico Gründmann aangegeven dat het wederom bij Alpha in Schagen gehouden kan worden. Skager AC, Esdege-Reigersdaal zorgt voor de versnaperingen tijdens de Beursvloer. Jeroen Meegdes van het Zijper Notariskantoor en Aad Dobbe van Omnyacc Schagen zullen samen de maatschappelijke waarde vaststellen en de matches die tijdens de Beursvloer gesloten worden bekrachtigen. Koninklijk Vezet stelt pizza’s en fruitbakjes beschikbaar voor de eerste 50 matches die gesloten worden. Jolanda Jacobs Fotografie komt foto’s maken. Leerlingen van het Regius College komen helpen bij de ontvangst en werkzaamheden tijdens de Beursvloer. De Schagens Harmonie stelt een gong ter beschikking.


Grijp deze kans en meld jouw vraag of je aanbod direct aan via het online formulier!

Volgende editie

Datum: Donderdag 28 oktober 2021
Tijdstip: 16:00 tot 18:00 uur
Locatie: Alpha Schagen
Aanmelden: info@schageruitdaging.nl

Terugblikken

op eerdere edities van de Beursvloer:

Vraag & aanbod

In de linker kolom tref je een greep uit de ingediende vragen en enkele uitgelichte aanbiedingen van bedrijven. Op korte termijn vind je hier het complete overzicht met vragen & aanbod voor de Beursvloer van 28 oktober 2021

Volg ons op Social Media op Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram en Youtube.

Scroll naar boven