Wat we doen

om te blijven verbinden

Als Maatschappelijk makelaar

Matchen we vraag & aanbod!

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en maatschappelijk betrokken zijn.

De missie van de Uitdaging is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stimuleren en organiseren om maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Door Maatschappelijk Betrokken te Ondernemen, laten bedrijven hun betrokkenheid bij de samenleving in Schagen zien. Ons doel is samenwerking tot stand brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties door een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
 

De Uitdaging is simpel gezegd een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (media) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Een ondernemersnetwerk dat doet waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in hun directe omgeving te verbeteren. De Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen.

De Uitdaging matcht vraag en aanbod op diverse manieren.
Denk daarbij aan activiteiten zoals:

    De Matchgroep matcht continue aangemelde vragen & het aanbod en de Maatschappelijke Beursvloer als terugkerend groot match-event. Maar ook een Spullenbank om overtollige goederen een nieuwe bestemming te geven, de Kennisbank waarin ervaring, kunde en kennis beschikbaar worden gesteld en zelfs een Cadeautjesbank om kleine spulletjes in te zamelen die als cadeautjes mogen dienen.

De Matchgroep bouwt bruggen

tussen maatschappelijke vragen en ondernemend aanbod

Door een structurele samenwerking met een groep mensen uit het bedrijfsleven – de Matchgroep – bouwt de Uitdaging bruggen tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De mensen in de Matchgroep zijn ervaren ondernemers en werkgevers die beschikken over een groot gevarieerd netwerk en ze zijn bereid dit netwerk open te stellen.

Bij een aanvraag, op het gebied van zorg, welzijn, cultuur, sport of recreatie, van een vereniging of stichting die de Matchgroep accepteert, gaan de ondernemers aan de slag om een match te maken. De betrokken ondernemer stelt zijn of haar netwerk open en legt contact met een bedrijf dat de aanvraag kan en wil invullen. Zo dagen de matchgroep-leden telkens een ander bedrijf uit om ook maatschappelijk betrokken te ondernemen. De onderneming die de uitdaging aangaat neemt vervolgens contact op met de vragende maatschappelijke organisatie om de match daadwerkelijk te realiseren. In onderling overleg wordt afgesproken welke mogelijke tegenprestatie de maatschappelijke organisatie kan leveren in ruil voor de vraag die voor hen met gesloten beurzen wordt ingevuld.

Als jij als Maatschappelijke Organisatie of sociaal initiatief, durft te vragen dan… gaan wij op zoek naar de juiste match met Maatschappelijk Betrokken Ondernemers!

De Maatschappelijke Beursvloer

De enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen

Beursvloer 2023

Schager Uitdaging is vol enthousiasme gestart met de voorbereidingen voor de Beursvloer 2023. Binnenkort maken wij de datum en locatie bekend. Het belooft weer een mooie en bijzondere editie te worden! Zodra de datum bekendgemaakt is, kunnen verenigingen, organisaties en bedrijven zich aanmelden. Hou deze pagina dus goed in de gaten.

Op de beursvloer worden vragen van stichtingen en verenigingen samengebracht met aanbod van het lokale bedrijfsleven. In ruil voor een realistische tegenprestatie helpen ondernemers Maatschappelijke Organisaties met gesloten beurs.

Vraag & Aanbod Beursvloer 2021

Er zijn al vele maatschappelijke organisaties die zich hebben aangemeld en specifieke vragen hebben én bedrijven met aanbod. Een overzicht van vraag & aanbod en de aanwezige bedrijven en maatschappelijke organisaties zie je hieronder op deze pagina. Ook zijn wij voor de organisatie afhankelijk van de hulp en ondersteuning van bedrijven. Een overzicht van reeds gesloten matches tref je ook onderaan deze pagina.

Deelname is gratis.

De Beursvloer verbindt mensen en wensen met elkaar.
Je ontmoet mensen die een oplossing of een kans bieden. Deelnemers zijn bedrijven, overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties (verenigingen, clubs, stichtingen, scholen en buurtinitiatieven). Al deze partijen hebben elkaar iets te bieden en de beursvloer maakt het mogelijk dat zij elkaar vinden. Tijdens een beursvloer ontstaan (duurzame) ontmoetingen en verbindingen die normaliter niet zo snel tot stand zouden.

Hoe werkt het?

Tijdens de beursvloer onderhandelen vragers en aanbieders
met elkaar over materialen, diensten, kennis en kunde. De deelnemers worden hierbij ondersteund door zogenaamde hoekmannen. Zij helpen de verbinding te maken tussen vraag en aanbod en zorgen ervoor dat je de juiste mensen ontmoet.

Match!

Er is sprake van een ‘match’ wanneer twee partijen elkaar gevonden hebben,
dat wil zeggen wanneer vraag en aanbod elkaar gevonden hebben. Er wordt gehandeld met gesloten beurzen; dus géén geld. Tegenover ieder aanbod staat een tegenprestatie. Wat die tegenprestatie is, bepalen beide partijen zelf. De gemaakte afspraken worden ingevuld op een ‘matchformulier’ zodat afspraken voor beide partijen duidelijk zijn en elke match wordt ‘verzilverd’ door de notaris.

Beproefd concept

Inmiddels vinden er jaarlijks, verspreid over het land, zo’n 75 beursvloeren plaats.
Hieruit ontstaan enkele tienduizenden ‘matches’. Zou je deze matches omrekenen naar geld dan bereik je met al deze beursvloeren een maatschappelijk rendement van enkele miljoenen euro’s per jaar! Lees er alles over op de landelijke website van de Beursvloer.

De Beursvloer biedt kansen voor iedereen!
Of je nu Maatschappelijk Verbonden Ondernemer (MVO) bent, lid van een vereniging of bestuurder van een stichting of een andere non-profit organisatie.

Grijp deze kans en meld jouw vraag of je aanbod direct aan via het online formulier!

Vraag & Aanbod Beursvloer 2021

Een greep uit de ingediende hulpvragen en aanwezige maatschappelijke organisaties

Cultuurkerkje Oudesluis is opzoek naar een laptop. Als tegenprestatie biedt het kerkje toegangskaarten voor een voorstelling of gebruik van het gebouw.
Roeivereniging De Kop 
is opzoek naar een partij die kan helpen bij het leggen van stelconplaten. De stelconplaten hebben zij zelf al geregeld. Ook is de vereniging opzoek naar iemand die advies kan geven over het effectiever gebruiken van Facebook bij ledenwerving en public relations. Als tegenprestatie biedt de vereniging een teamuitje op de roeivereniging voor max 9 personen, bestaand uit instructie en onder begeleiding zelf roeien in de Schager haven met vooraf  en achteraf koffie en lekkers.
Stichting Kunstroute Zijpe
is opzoek naar een partij die folderkastjes zou kunnen maken en naar hulp tijdens het opbouwen en plaatsen van kunstwerken. Mogelijk is er ook iemand die advies kan geven over de nieuwe wetgeving WBTR. Als tegenprestatie biedt de stichting aandacht in pr uitingen en/of een speciale rondleiding tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.
Schager Rugbyclub Rush 
is opzoek naar beregening van het (gras)sportveld in de zomer of een (nog goed werkende) beregeningsinstallatie zodat ze het zelf kunnen regelen. Als tegenprestatie kunnen zij rugby clinics verzorgen voor bedrijven die met hun personeel aan teambuilding willen doen.
Skager AC Esdege-Reigersdaal is opzoek naar uiteenlopende zaken, waaronder bloembollen en of stekjes, inpakmateriaal, vervoer/huur van een busje, laarzen/werkschoenen en een laptop of i-pad. Ook is er behoefte aan bepaald meubilair, zoals stoelen en tafels, een buiten schommel, iets voor in de snoozel ruimte, een buitenbank, bureaustoel en lockerkastjes. Als tegenprestatie bieden zij diverse zaken, zoals een appeltaart en/of aardbeivierkantjes of enkelzijdige a4 full collor printjes.
Gehandicapten Platform Schagen
is o.a. opzoek naar een partij die het jaarlijks onderhoud van de strandrolstoelen zou kunnen uitvoeren en naar een locatie voor opslag in de winterperiode. Ook zoeken zij een geschikte verzekering. Als tegenprestatie wil het platform het ganzenbordspel spelen.
Wereld Dansfestival 
heeft behoefte aan iemand die hen helpt met de sociale media. Niet alleen maar informeren, maar ook het daadwerkelijke uitvoeren. Ook zijn zij opzoek naar een fotograaf die foto’s wil maken tijdens hun evenement. Als tegenprestatie stellen zij VIP-Tickets beschikbaar tijdens de voorstelling.
Een startend inloophuis 
voor mensen die geraakt zijn door kanker, gevestigd op een kleinschalige zorgboerderij in Burgerbrug bij geitenhouderij ’t Roode, is opzoek naar vele spullen, waaronder meubels, keukenspullen, aankleding enz.. Als tegenprestatie bieden zij een rondleiding en/of kan er gebruik gemaakt worden van de nieuwe ruimte.
Hospice Schagen 
heeft uiteenlopende wensen. Zo is er behoefte aan een spreekgestoelte t.b.v. diensten en een houten hoekbank opmaat voor buiten zodat er buiten kleine besprekingen gehouden kunnen worden. Aan de oostkant is de wens om het straatwerk 1 meter breder te maken en tevens een natuurlijke afscheiding te maken, die de wildgroei afschermt. Ook zou Hospice Schagen graag hulp willen bij het toegankelijker maken voor activiteiten, van de grote grindbak achter de parkeerplaats. Dat willen zeggen grind tijdelijk verwijderen, grindmat
plaatsen, daarna grind terug en het overtollige grind afvoeren. Als tegenprestatie biedt Hospice Schagen media aandacht.
Schagen United 
heeft uiteenlopende vragen en biedt als tegenprestatie giga aandacht via de social media en/of een clinic van de trainers.
Wonen Plus Welzijn
is opzoek naar een organisatie of persoon die kan helpen met het maken van een film over de organisatie. Deze film willen ze plaatsen op het YouTube kanaal en de site. Ze willen hierin naar voren laten komen wat ze allemaal doen en waar we voor staan, in de hoop nieuwe abonnees maar bijvoorbeeld ook nieuwe vrijwilligers of bijvoorbeeld stagiaires te bereiken. Daarnaast zijn ze altijd op zoek naar vrijwilligers, bijvoorbeeld hulp bij het onderhoud van de tuinen van mensen die dat zelf niet meer kunnen. Als tegenprestatie kan een workshop verzorgd worden voor ondernemers over het signaleren van eenzaamheid. Of bijvoorbeeld een workshop over Verbondenheid en zingeving.
Museum Vreeburg is opzoek naar een koelkast en vitrinekasten. Als tegenprestatie biedt het museum in het nieuwe seizoen vrijkaartjes voor 2 personen.
Wedstrijdzwemvereniging Aquarius is opzoek naar een trainer, advies over social media, een fotograaf editor voor filmpjes en advies over de website. Als tegenprestatie kan er misschien meegetraind worden.
Samen Vrienden
is voor het secretariaat opzoek naar kennisverbreding en dan met name over: hoe kan er verbeteringen aangebracht worden in de werkzaamheden op bestandniveau, bijvoorbeeld efficiënter communiceren tussen Microsoft Word/Excel en het e-mailprogramma Microsoft Outlook. Ook is Samen Vrienden opzoek naar iemand die het  bestuur per 1 januari 2022 wil versterken en dan gaat het om iemand die de PR groep wil ondersteunen, bijvoorbeeld met het schrijven van teksten over onze activiteiten, het onderhouden van de website en de andere reguliere PR werkzaamheden.
Bridgeclub No Smoking
zoekt naar meer bekendheid aan het bridgespel in Schagen. In Schagen zijn een aantal bridgeclubs met door de vergrijzing steeds minderleden. Bridgen is een spel dat ook goed werkt tegen de eenzaamheid.
Scoutinggroep Aquarius Dirkshorn
is opzoek naar de inzet van mensen en materieel
voor het nieuwe clubhuis.
Humanitas is opzoek naar een dienkar/ trolley waarmee koffie, thee en kopjes etc. vervoerd
kan worden.
Atletiekvereniging TAS 82 kan ondersteuning gebruiken op het gebied van PR. 
Wedstrijdzwemvereniging Aquarius is opzoek naar uiteenlopende zaken, zoals een trainer, advies over social media, een fotograaf, website en een filmpjes editor.
Spreng 37, 39 en 41 valt onder de stichting ‘S Heerenloo en is op zoek naar mensen die kunnen helpen met de woningen binnenhuis te schilderen (muren en trappen). Als tegenprestatie nodigen wij de mensen die ons helpen uit om eens gezellig en lekker te komen eten op één van de woningen.
Stichting Social Leisure is opzoek naar een nieuw of gebruikt scorebord. Helaas is de huidige al een tijdje stuk. Is er een bedrijf die ons hierin kan helpen, eventueel kan de naam eraan verbonden worden. Daarnaast zijn wij ook op zoek naar tafels en stoelen en afsluitbare kasten (voor de inrichting van een ruimte t.b.v. workshop schilderen, zangkoor, bridge enz.). Als tegenprestatie kunnen wij sport of vergaderruimte aanbieden in een van onze hallen of buitenzwembaden.
Toneelgroep D@gh@p is opzoek naar een opslagruimte van ongeveer 3 bij 3 meter, voor het decor en rekwisieten.
Jongerenvereniging De Keet is opzoek naar partijen die kunnen helpen om het pand een make-over te geven.
KopGroep Bibliotheken vraagt een printer en een laptop ten behoeve van IDO. In de bibliotheek van Tuitjenhorn gaan ze samen met Wonen Plus Welzijn een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) starten. Als tegenprestatie bieden zij een presentatie voor bedrijven over laaggeletterdheid, het Taalhuis en het IDO.
Scouting Ridder Magnus in Schagen zoekt 10 knappe gestoffeerde kantine- of bureaustoelen met 4 poten ter vervanging van de oude.

Overige aanwezige organisaties die geen specifieke vragen hebben ingediend, maar wel graag willen matchen in vraag of aanbod zijn bijvoorbeeld Stichting Loet 10, Stichting Muziektuin, Regius College, Schagen Aktief en Team Sportservice.

Een greep uit het ingediende aanbod en de aanwezige bedrijven

ICT vanaf Morgen biedt twee laptops, twee desktops en een beamer.
Omnyacc Schagen biedt een scan aan van de financiële administratie en arbeids-juridisch en fiscaal advies.
AB Vakwerk biedt twee koelkasten aan.
Noordkop Centraal biedt verenigingen en stichtingen ruimte om bekendheid te geven aan hun activiteiten.
Beemster Schagen heeft geen specifiek aanbod, maar richt zich op fotobewerking en afdrukken, foto apparatuur, telecom, glasvezel, audio, audiovisueel (beamers), huishoudapparatuur, camera’s en vooral totaal oplossingen voor weergave en presentatie.
LTO Noord afdeling HLS stelt enkele bloembollen, stekplanten en/of zaden beschikbaar.
Jolanda Jacobs Fotografie biedt aan dat zij foto’s wil maken bij verenigingen of stichtingen met een specifieke vraag of die een speciale gebeurtenis hebben en dit graag mooi in beeld willen hebben.
Lootsma Human Resources kan advies geven en vragen beantwoorden over personeel.
Carrière stelt een printer beschikbaar.
She knows how biedt een training sociale media/ PR.
Vital4work is een samenwerking tussen Bakker Sports Schagen en Pijnherstel. Zij optimaliseren en brengen vitaliteit naar bedrijven, verenigingen en stichting en vertellen graag wat zij organisaties kunnen bieden.
Regius College Schagen treedt graag in overleg met partijen over houtbewerkingsprojecten.
Luba biedt aan dat zij de eigen contacten in kunnen zetten.
Rabobank biedt een programma Ledenbinding van NOC*NSF waar 5 verenigingen aan deel kunnen nemen. Het voortbestaan van elke club is afhankelijk van voldoende leden. In deze scholing ga je in één sessie praktisch aan de slag met het onderwerp ledenbinding. Na de workshop heb je keuzes gemaakt over welke richting jouw vereniging op wil en zijn de eerste echte stappen gezet om meer leden te werven en te behouden voor jouw club.

Overige aanwezige organisaties die geen specifiek aanbod hebben ingediend, maar wel graag willen matchen, zijn bijvoorbeeld Spaansen, Regius College en Team Sportservice.

De eerste matches zijn gemaakt!

Ook voor de organisatie van de Beursvloer zijn wij afhankelijk van matches. De Schager Uitdaging is deze partijen zeer dankbaar. Heb jij nog tips, wil jij ook iets bijdragen of helpen bij de organisatie? Neem dan contact met ons op via info@schageruitdaging.nl.
In verband met het grote succes van de vorige Beursvloer heeft Nico Gründmann aangegeven dat het wederom bij Alpha in Schagen gehouden kan worden.
Skager AC, Esdege-Reigersdaal
zorgt voor de versnaperingen tijdens de Beursvloer.
Jeroen Meegdes van het Zijper Notariskantoor
en Aad Dobbe van Omnyacc Schagen zullen samen de maatschappelijke waarde vaststellen en de matches die tijdens de Beursvloer gesloten worden bekrachtigen.
Koninklijk Vezet stelt pizza’s en fruitbakjes beschikbaar voor de eerste 50 matches die gesloten worden.
Jolanda Jacobs Fotografie komt foto’s maken.
Leerlingen van het Regius College komen helpen bij de ontvangst en werkzaamheden tijdens de Beursvloer.
Noordkop Centraal geeft media aandacht.
Beemster Schagen ondersteunt de organisaties technisch.
Rabobank, AB Vakwerk en Carrière stellen keycords beschikbaar t.b.v. de badges.
De Schagens Harmonie stelt een gong ter beschikking.

Grijp deze kans en meld jouw vraag of je aanbod direct aan via het online formulier!

Volgende editie

Voorjaar 2023

Binnenkort wordt de datum bekendgemaakt!

Terugblikken

op eerdere edities van de Beursvloer:

Vraag & aanbod

Kijk op het platform voor Vraag & Aanbod om alle openstaande vragen en aanbiedingen voor de Beursvloer te bekijken.

Maak jij de match?

Info

De spullenbank van de Schager Uitdaging is gevestigd in het voormalig gemeentehuis van de gemeente Zijpe in Schagerbrug.

Vraag & aanbod

Kijk op het platform voor Vraag & Aanbod om alle openstaande vragen en aanbiedingen voor de Spullenbank te bekijken.

Maak jij de match?

De Spullenbank

Een nieuw leven voor overtollige spullen

Hergebruik van overtollig meubilair, apparatuur en materiaal van bedrijven geeft stichtingen en verenigingen de kans om hiervan gebruik te maken. Gaat je verhuizen en/of wordt meubilair of apparatuur vervangen? Wij zorgen er voor dat deze spullen een tweede leven krijgen bij maatschappelijke organisaties.

Een kleine moeite, een groot(s) gebaar voor zowel milieu als lokale samenleving. Verenigingen, stichtingen en clubs zijn ontzettend blij met de goederen die jouw organisatie of bedrijf niet meer nodig heeft.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig!
Op ons prikbord voor vraag & aanbod kun je jouw aanbod aanmelden onder de categorie ‘Spullenbank’.

De Kennisbank

Ervaring, kunde en kennis delen

De Kennisbank bestaat uit mensen die hun expertise, ervaring, kennis en kunde inzetten voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. De focus van de Kennisbank ligt op het ondersteunen, adviseren en coachen.

Het doel is het versterken van de eigen kracht van de vrijwilligersorganisatie (empowerment). Ervaren (oud-)managers, – ondernemers treden belangeloos op als tijdelijk adviseur voor maatschappelijke organisatie. Zij zetten hun kennis, kunde en ervaring in om te ondersteunen.

Hoe werkt het?

Simpel!
Ook jouw vragen en je aanbod voor de categorie ‘Kennisbank‘ kun je gewoon aanmelden op ons prikbord voor vraag & aanbod!

Info

Naast vraag & aanbod worden kennissessies en workshops georganiseerd. Check voor actuele data onze agenda >>

Vraag & aanbod

Kijk op het platform voor Vraag & Aanbod om alle openstaande vragen en aanbiedingen voor de Kennisbank te bekijken.

Maak jij de match?

Info

Ook de cadeautjesbank van de Schager Uitdaging is gevestigd in het voormalig Zijper gemeentehuis in Schagerbrug.

Vraag & aanbod

Kijk op het platform voor Vraag & Aanbod om alle openstaande vragen en aanbiedingen voor de Cadeautjesbank te bekijken.

Maak jij de match?

 

De cadeautjesbank

Leuke spulletjes om te geven

Bedrijven hebben vaak relatiegeschenken of kerstpakketten over en stellen deze beschikbaar. Voor diverse activiteiten van vrijwilligersorganisaties kunnen deze cadeautjes gebruikt worden.

Bijvoorbeeld voor het samenstellen van ‘goody bags’ voor de vrijwilligers die meedoen aan de Dag van de Mantelzorg. Maar ook als (eindejaars-)geschenk voor vrijwilligers die zich gedurende langere tijd inzetten voor een vrijwilligersorganisatie.

Hoe werkt het?

Wat denk je? Natuurlijk!
Ook kleine spulletjes die je over hebt of die je juist zoekt, kun je aanmelden op ons prikbord voor vraag & aanbod onder de categorie ‘Cadeautjesbank’.

Scroll naar boven