Wat we doen

om te blijven verbinden

Als Maatschappelijk makelaar

Matchen we vraag & aanbod!

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen en maatschappelijk betrokken zijn.

De missie van de Uitdaging is Maatschappelijk Betrokken Ondernemen stimuleren en organiseren om maatschappelijke organisaties te ondersteunen. Door Maatschappelijk Betrokken te Ondernemen, laten bedrijven hun betrokkenheid bij de samenleving in Schagen zien. Ons doel is samenwerking tot stand brengen tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties door een bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken.
 

De Uitdaging is simpel gezegd een bemiddelingsbureau in vraag en aanbod van Materialen (spullen), Middelen (media) en Menskracht (extra handjes, creativiteit, kennis en kunde). Een ondernemersnetwerk dat doet waarin bedrijven gestimuleerd worden om hun maatschappelijke betrokkenheid te tonen in concrete acties om daarmee het leefklimaat in hun directe omgeving te verbeteren. De Uitdaging zorgt voor samenwerking tussen maatschappelijke organisaties, burgerinitiatieven en het lokale bedrijfsleven. We stimuleren bedrijven om maatschappelijk betrokken ondernemerschap te tonen in concrete acties en daarmee de leefbaarheid in de lokale samenleving te ondersteunen.

De Uitdaging matcht vraag en aanbod op diverse manieren.
Denk daarbij aan activiteiten zoals:

    De Matchgroep matcht continue aangemelde vragen & het aanbod en de Maatschappelijke Beursvloer als terugkerend groot match-event. Maar ook een Spullenbank om overtollige goederen een nieuwe bestemming te geven, de Kennisbank waarin ervaring, kunde en kennis beschikbaar worden gesteld en zelfs een Cadeautjesbank om kleine spulletjes in te zamelen die als cadeautjes mogen dienen.

De Matchgroep bouwt bruggen

tussen maatschappelijke vragen en ondernemend aanbod

Door een structurele samenwerking met een groep mensen uit het bedrijfsleven – de Matchgroep – bouwt de Uitdaging bruggen tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. De mensen in de Matchgroep zijn ervaren ondernemers en werkgevers die beschikken over een groot gevarieerd netwerk en ze zijn bereid dit netwerk open te stellen.

Bij een aanvraag, op het gebied van zorg, welzijn, cultuur, sport of recreatie, van een vereniging of stichting die de Matchgroep accepteert, gaan de ondernemers aan de slag om een match te maken. De betrokken ondernemer stelt zijn of haar netwerk open en legt contact met een bedrijf dat de aanvraag kan en wil invullen. Zo dagen de matchgroep-leden telkens een ander bedrijf uit om ook maatschappelijk betrokken te ondernemen. De onderneming die de uitdaging aangaat neemt vervolgens contact op met de vragende maatschappelijke organisatie om de match daadwerkelijk te realiseren. In onderling overleg wordt afgesproken welke mogelijke tegenprestatie de maatschappelijke organisatie kan leveren in ruil voor de vraag die voor hen met gesloten beurzen wordt ingevuld.

Als jij als Maatschappelijke Organisatie of sociaal initiatief, durft te vragen dan… gaan wij op zoek naar de juiste match met Maatschappelijk Betrokken Ondernemers!

De Maatschappelijke Beursvloer

De enige beurs waar partijen onderhandelen met gesloten beurzen

Donderdag 28 oktober 2021 is het zover… Heb jij je al aangemeld?

donderdag 28 oktober
16:00 tot 18:00 uur
Alpha te Schagen
Aanmelden: info@schageruitdaging.nl
Toegang is gratis. Aanmelden is gezien de omstandigheden verplicht.

Op de beursvloer worden vragen van stichtingen en verenigingen samengebracht met aanbod van het lokale bedrijfsleven. In ruil voor een realistische tegenprestatie helpen ondernemers Maatschappelijke Organisaties met gesloten beurs.

Deelname is gratis.

De Beursvloer verbindt mensen en wensen met elkaar.
Je ontmoet mensen die een oplossing of een kans bieden. Deelnemers zijn bedrijven, overheid, ondernemers en maatschappelijke organisaties (verenigingen, clubs, stichtingen, scholen en buurtinitiatieven). Al deze partijen hebben elkaar iets te bieden en de beursvloer maakt het mogelijk dat zij elkaar vinden. Tijdens een beursvloer ontstaan (duurzame) ontmoetingen en verbindingen die normaliter niet zo snel tot stand zouden.

Hoe werkt het?

Tijdens de beursvloer onderhandelen vragers en aanbieders
met elkaar over materialen, diensten, kennis en kunde. De deelnemers worden hierbij ondersteund door zogenaamde hoekmannen. Zij helpen de verbinding te maken tussen vraag en aanbod en zorgen ervoor dat je de juiste mensen ontmoet.

Match!

Er is sprake van een ‘match’ wanneer twee partijen elkaar gevonden hebben,
dat wil zeggen wanneer vraag en aanbod elkaar gevonden hebben. Er wordt gehandeld met gesloten beurzen; dus géén geld. Tegenover ieder aanbod staat een tegenprestatie. Wat die tegenprestatie is, bepalen beide partijen zelf. De gemaakte afspraken worden ingevuld op een ‘matchformulier’ zodat afspraken voor beide partijen duidelijk zijn en elke match wordt ‘verzilverd’ door de notaris.

Beproefd concept

Inmiddels vinden er jaarlijks, verspreid over het land, zo’n 75 beursvloeren plaats.
Hieruit ontstaan enkele tienduizenden ‘matches’. Zou je deze matches omrekenen naar geld dan bereik je met al deze beursvloeren een maatschappelijk rendement van enkele miljoenen euro’s per jaar! Lees er alles over op de landelijke website van de Beursvloer.

De Beursvloer biedt kansen voor iedereen!
Of je nu Maatschappelijk Verbonden Ondernemer (MVO) bent, lid van een vereniging of bestuurder van een stichting of een andere non-profit organisatie.

Grijp deze kans en meld jouw vraag of je aanbod direct aan via het online formulier!

Een greep uit de ingediende hulpvragen en aanwezige maatschappelijke organisaties 

Cultuurkerkje Oudesluis is opzoek naar een laptop. Als tegenprestatie biedt het kerkje toegangskaarten voor een voorstelling of gebruik van het gebouw.

Roeivereniging De Kop is opzoek naar een partij die kan helpen bij het leggen van stelconplaten. De stelconplaten hebben zij zelf al geregeld. Ook is de vereniging opzoek naar iemand die advies kan geven over het effectiever gebruiken van Facebook bij
ledenwerving en public relations. Als tegenprestatie biedt de vereniging een teamuitje op de roeivereniging voor max 9 personen, bestaand uit instructie en onder begeleiding zelf roeien in de Schager haven met vooraf  en achteraf koffie en lekkers.

Stichting Kunstroute Zijpe is opzoek naar een partij die folderkastjes zou kunnen maken en naar hulp tijdens het opbouwen en plaatsen van kunstwerken. Als tegenprestatie biedt de stichting aandacht in pr uitingen en/of een speciale rondleiding tijdens Ku(n)stroute Zijpe aan Zee.

Schager Rugbyclub Rush is opzoek naar beregening van het (gras)sportveld in de zomer of een (nog goed werkende) beregeningsinstallatie zodat ze het zelf kunnen regelen. Als tegenprestatie kunnen zij rugby clinics verzorgen voor bedrijven die met hun personeel aan
teambuilding willen doen.

KopGroep Bibliotheken vraagt een printer en een laptop ten behoeve van IDO. In de bibliotheek van Tuitjenhorn gaan ze samen met Wonen Plus Welzijn een Informatiepunt Digitale
Overheid (IDO) starten. Als tegenprestatie bieden zij een presentatie voor bedrijven over
laaggeletterdheid, het Taalhuis en het IDO.

Skager AC Esdege-Reigersdaal is opzoek naar uiteenlopende zaken, waaronder bloembollen en of stekjes, inpakmateriaal, vervoer/huur van een busje, laarzen/werkschoenen en een laptop of i-pad. Ook is er behoefte aan bepaald meubilair, zoals stoelen en tafels, een buiten schommel, iets voor in de snoozel ruimte, een buitenbank, bureaustoel en lockerkastjes. Als tegenprestatie
bieden zij diverse zaken, zoals een appeltaart en/of aardbeivierkantjes of enkelzijdige a4 full collor printjes.

Gehandicapten Platform Schagen is o.a. opzoek naar een partij die het jaarlijks onderhoud van de strandrolstoelen zou kunnen uitvoeren en naar een locatie voor opslag in de winterperiode. Ook zoeken zij een geschikte verzekering. Als tegenprestatie wil het platform het ganzenbordspel spelen.

Wereld Dansfestival heeft behoefte aan iemand die hen helpt met de sociale media. Niet alleen
maar informeren, maar ook het daadwerkelijke uitvoeren. Ook zijn zij opzoek naar een fotograaf die foto’s wil maken tijdens hun evenement. Als tegenprestatie stellen zij VIP-Tickets beschikbaar tijdens de voorstelling.

Een startend inloophuis voor mensen die geraakt zijn door kanker, gevestigd naast een zorgboerderij in Burgerbrug, is opzoek naar vele spullen, waaronder meubels, keukenspullen, aankleding enz.. Als tegenprestatie bieden zij een rondleiding en/of kan er gebruik gemaakt worden van de nieuwe ruimte.

Hospice Schagen heeft uiteenlopende wensen. Zo is er behoefte aan een spreekgestoelte t.b.v. diensten en een houten hoekbank opmaat voor buiten zodat er buiten kleine besprekingen gehouden kunnen worden. Aan de oostkant is de wens om het straatwerk 1 meter breder te maken en tevens een natuurlijke afscheiding te maken, die de wildgroei afschermt. Ook zou Hospice Schagen graag hulp willen bij het toegankelijker maken voor activiteiten, van de grote grindbak achter de parkeerplaats. Dat willen zeggen grind tijdelijk verwijderen, grindmat
plaatsen, daarna grind terug en het overtollige grind afvoeren. Als tegenprestatie biedt Hospice Schagen media aandacht.

Schagen United heeft uiteenlopende vragen en biedt als tegenprestatie giga aandacht via de social media en/of een clinic van de trainers.

Scoutinggroep Aquarius Dirkshorn is opzoek naar de inzet van mensen en materieel
voor het nieuwe clubhuis.

Toneelgroep D@gh@p is opzoek naar een opslagruimte van ongeveer 3 bij 3 meter, voor het decor en rekwisieten.

Humanitas opzoek naar een dienkar/ trolley waarmee koffie, thee en kopjes etc. vervoerd
kan worden.      

Jongerenvereniging De Keet is opzoek naar partijen die kunnen helpen om het pand
een make-over te geven. 

Scouting Ridder Magnus in Schagen zoekt 10 knappe gestoffeerde kantine- of bureaustoelen met 4 poten ter vervanging van de oude.  

Een greep uit het ingediende aanbod en de aanwezige bedrijven

CT vanaf Morgen biedt twee laptops, twee desktops en een beamer.
Omnyacc Schagen biedt een scan aan van de financiële administratie en arbeids-juridisch en fiscaal advies.
Jolanda Jacobs Fotografie biedt aan dat zij foto’s wil maken bij verenigingen of stichtingen met een specifieke vraag of die een speciale gebeurtenis hebben en dit graag mooi in beeld willen hebben.
AB Vakwerk biedt twee koelkasten aan.
Lootsma Human Resources kan advies geven en vragen beantwoorden over personeel.
Noordkop Centraal biedt verenigingen en stichtingen ruimte om bekendheid te geven aan hun activiteiten.

De eerste matches zijn gemaakt!

Ook voor de organisatie van de Beursvloer zijn wij afhankelijk van matches. De Schager Uitdaging is deze partijen zeer dankbaar. Heb jij nog tips, wil jij ook iets bijdragen of helpen bij de organisatie? Neem dan contact met ons op via info@schageruitdaging.nl.
In verband met het grote succes van de vorige Beursvloer heeft Nico Gründmann aangegeven dat het wederom bij Alpha in Schagen gehouden kan worden. Skager AC, Esdege-Reigersdaal zorgt voor de versnaperingen tijdens de Beursvloer. Jeroen Meegdes van het Zijper Notariskantoor en Aad Dobbe van Omnyacc Schagen zullen samen de maatschappelijke waarde vaststellen en de matches die tijdens de Beursvloer gesloten worden bekrachtigen. Koninklijk Vezet stelt pizza’s en fruitbakjes beschikbaar voor de eerste 50 matches die gesloten worden. Jolanda Jacobs Fotografie komt foto’s maken. Leerlingen van het Regius College komen helpen bij de ontvangst en werkzaamheden tijdens de Beursvloer. De Schagens Harmonie stelt een gong ter beschikking.


Grijp deze kans en meld jouw vraag of je aanbod direct aan via het online formulier!

Volgende editie

Datum: Donderdag 28 oktober 2021
Tijdstip: 16:00 tot 18:00 uur
Locatie: Alpha Schagen
Aanmelden: info@schageruitdaging.nl

Terugblikken

op eerdere edities van de Beursvloer:

Vraag & aanbod

In de linker kolom tref je een greep uit de ingediende vragen en enkele uitgelichte aanbiedingen van bedrijven. Op korte termijn vind je hier het complete overzicht met vragen & aanbod voor de Beursvloer van 28 oktober 2021

Info

De spullenbank van de Schager Uitdaging is gevestigd in het voormalig gemeentehuis van de gemeente Zijpe in Schagerbrug.

Vraag & aanbod

Laatst aangemelde vragen & aanbod voor de Spullenbank:

De Spullenbank

Een nieuw leven voor overtollige spullen

Hergebruik van overtollig meubilair, apparatuur en materiaal van bedrijven geeft stichtingen en verenigingen de kans om hiervan gebruik te maken. Gaat je verhuizen en/of wordt meubilair of apparatuur vervangen? Wij zorgen er voor dat deze spullen een tweede leven krijgen bij maatschappelijke organisaties.

Een kleine moeite, een groot(s) gebaar voor zowel milieu als lokale samenleving. Verenigingen, stichtingen en clubs zijn ontzettend blij met de goederen die jouw organisatie of bedrijf niet meer nodig heeft.

Hoe werkt het?

Heel eenvoudig!
Op ons prikbord voor vraag & aanbod kun je jouw aanbod aanmelden onder de categorie ‘Spullenbank’.

De Kennisbank

Ervaring, kunde en kennis delen

De Kennisbank bestaat uit mensen die hun expertise, ervaring, kennis en kunde inzetten voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. De focus van de Kennisbank ligt op het ondersteunen, adviseren en coachen.

Het doel is het versterken van de eigen kracht van de vrijwilligersorganisatie (empowerment). Ervaren (oud-)managers, – ondernemers treden belangeloos op als tijdelijk adviseur voor maatschappelijke organisatie. Zij zetten hun kennis, kunde en ervaring in om te ondersteunen.

Hoe werkt het?

Simpel!
Ook jouw vragen en je aanbod voor de categorie ‘Kennisbank‘ kun je gewoon aanmelden op ons prikbord voor vraag & aanbod!

Info

Ook de cadeautjesbank van de Schager Uitdaging is gevestigd in het voormalig Zijper gemeentehuis in Schagerbrug.

Vraag & aanbod

Laatst aangemelde vragen & aanbod voor de Cadeautjesbank:

De cadeautjesbank

Leuke spulletjes om te geven

Bedrijven hebben vaak relatiegeschenken of kerstpakketten over en stellen deze beschikbaar. Voor diverse activiteiten van vrijwilligersorganisaties kunnen deze cadeautjes gebruikt worden.

Bijvoorbeeld voor het samenstellen van ‘goody bags’ voor de vrijwilligers die meedoen aan de Dag van de Mantelzorg. Maar ook als (eindejaars-)geschenk voor vrijwilligers die zich gedurende langere tijd inzetten voor een vrijwilligersorganisatie.

Hoe werkt het?

Wat denk je? Natuurlijk!
Ook kleine spulletjes die je over hebt of die je juist zoekt, kun je aanmelden op ons prikbord voor vraag & aanbod onder de categorie ‘Cadeautjesbank’.

Volg ons op Social Media op Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram en Youtube.

Scroll naar top